UN BUGET ECHILIBRAT

Județul Buzău va avea, și în 2024, un buget echilibrat. Este concluzia conducerii Consiliului Județean Buzău, care déjà a  creionat proiectul de buget pe acest an. În 2024, județul Buzău va avea la dispoziție aproape 103 milioane de euro, cu  3 milioane de euro mai mult față de 2023.

Președintele Consiliului Județean, Petre Emanoil Neagu, spune că mare parte din sumă, adică aproape 50 de milioane de euro, sunt bani ce ar urma să ajungă în Buzău din proiecte europene.

Pentru anul în curs, Consiliul Judeţean va încerca să încheie proiectele pe care le are în derulare, unele dintre ele depășind  termenele de finalizare, care au fost amânate în repetate rânduri din diverse motive.

Un proiect greu de realizat și extrem de important pentru județul Buzău este cel privind reabilitarea drumului care duce la Vulcanii Noroioși. În prezent, proiectul se află în fază de licitație, 16 companii de construcții luptându-se pentru a câștiga dreptul de a reabilita acest tronson ce face legătura între Drumul Național 10 și obiectivul turistic. După finalizarea acestei etape se va trece la proiectare și la execuție, însă lucrările de reabilitare nu vor putea demara mai devreme de lunile aprilie-mai 2024. Proiectul are o valoare totală estimată de aproximativ 95 de milioane de euro.

Related posts